Als je trap er niet zo mooi meer uitziet dan hoef je hem niet gelijk te vervangen. Je kunt ook kiezen voor traprenovatie. Bijvoorbeeld door overzettreden te laten plaatsen of je trap opnieuw te schilderen. Met traprenovatie ziet je oude trap er weer als nieuw uit. Als het om traprenovatie gaat zijn er een aantal mogelijkheden. Die bespreken we hier.

Overzettreden

De meest gebruikte manier voor traprenovatie is door de bestaande treden te bekleden met overzettreden. Ze bestaan in allerlei stijlen en kleuren. Je kunt ze gebruiken voor iedere trap want ze zijn makkelijk op maat te zagen. Na het plaatsen van de overzettreden zijn de oude treden van de trap niet meer zichtbaar en ziet je trap er weer als nieuw uit. De meest populaire materialen voor overzettreden zijn overzettreden van hout, overzettreden van laminaat en overzettreden van Vinyl of PVC.

Je trap opnieuw schilderen

Je houten trap renoveren kun je ook op een andere manier doen. Een  alternatief voor het plaatsen van overzettreden is het laten zandstralen en schuren van je trap en deze vervolgens opnieuw schilderen. Door je trap te zandstralen worden alle restanten van verf en lijm verwijderd en kun je de trap opnieuw in de verf of beits zetten. Zo kun je je oude houten trap een compleet nieuwe look geven, zonder dat je te maken krijgt met hoge kosten.

Je trap stofferen

Een andere mogelijkheid is het laten stofferen van je trap. Het stofferen van je heeft een aantal voordelen. Een gestoffeerde trap maakt geen geluid bij het lopen en voelt zacht en warm aan je voeten. Daarnaast is het een goede oplossing om beschadigde traptreden te camoufleren. Ook de kosten van het stofferen van je trap liggen een stuk lager dan bij andere vormen van traprenovatie.