Er zijn veel soorten vloeren. Allemaal moeten ze op een andere manier gereinigd worden. Sommige vloeren mogen nat worden, andere niet. Sommige vloeren hoef je alleen maar te dweilen met water, voor andere vloeren heb je een sterker reinigingsproduct nodig. Hoe je het beste je vloer kunt schoonmaken lees je hier. 

Gebruik het juiste schoonmaakmiddel

Bijna alle vloertypes hebben een eigen onderhoudsmiddel nodig. Laminaat kun je bijvoorbeeld behandelen met een speciaal glansmiddel. Voor natuurstenen vloeren heb je ook een speciale vloerreiniger. Als je je vloer goed onderhoud met een speciaal product dat geschikt is voor deze vloer voorkom je vuil, schade en krassen. Ben je op zoek naar vloerreinigingsproducten? Kijk dan even op Care4floor.

Een stoomreiniger

De meeste vloeren kun je prima schoonmaken met water of een sopje met allesreiniger. Wil je je vloer echt goed reinigen, dan kun je ook gebruik maken van een stoomreiniger. Een stoomreiniger zorgt ervoor dat het vuil makkelijker los komt en verwijdert het vuil door hete droge stoom. Doordat de stoom zo heet is worden ook bacteriën gedood. Daarnaast kom je met een stoomreiniger makkelijker op plekken waar je met een doekje of mop niet bij kunt.

Stofwisser

Voordat je gaat dweilen begin je meestal met het stofzuigen van de vloer. Vaak kun je het meeste stof en ander vuil makkelijk weghalen met de stofzuiger Als je vloer erg glad is dan is een stofwisser soms handiger dan een stofzuiger. De stofzuiger laat vaak een gedeelte van het stof liggen. Gebruik je een stofwisser dan haal je al het stof van de vloer. Voordat je gaat dweilen kun je het beste eerst de stofwisser gebruiken. Ga je meteen dweilen dan hecht het stof zich aan de vloer, waardoor de vloer eigenlijk helemaal niet schoon wordt.