Kussens, te vaak zien we dat ze niet of te weinig worden toegepast binnen ons interieur. Bij woonaccessoires denken we namelijk vaak aan een vaas, waxinelichthouders of een kandelaar. Toch zijn kussens de manier om op een relatief eenvoudige manier snel extra sfeer en warmte toe te voegen aan je interieur. De beste manier om dit te doen is sierkussens voor op de bank. Door het toevoegen van sierkussens in dezelfde kleurtinten als je overige accessoires zorg je ervoor dat je bank één is met de rest van je interieur. Toch is het voor velen van ons een enorme uitdaging om te bepalen voor welke kussens je kiest.

Welke kleur sierkussens kies ik?

De keuze van de juiste kleur sierkussens is essentieel om ervoor te zorgen dat je sfeer en warmte creëert. De trends van dit moment zijn pastelkleuren. Zijn deze kleuren toch iets heftig voor je, dan zijn zwarte en ook beige kussens een perfect alternatief voor jouw bank. Afhankelijk van de kleur van je bank kun je de kleur van je kussens hierop aanpassen. Heb je een licht bank, dan is het verstandig te kiezen voor een soortgelijke kleur kussen. Door te spelen met verschillende kleuren, die ook terugkomen in je overige accessoires in huis, zorg jij ervoor dat je huis een extra warme uitstraling krijgt.

Hoeveel kussens voor op mijn bank?

Er is geen vast aantal kussens waarmee jij je bank kunt ‘pimpen’ toch wordt er vaak als stelregel gehanteerd dat er gekozen wordt voor 2 kussens per persoon. Of terwijl, heb jij een 2-zits bank, dan kies je voor 4 kussens. Ga je voor kleine kussens, dan kun je prima voor meerdere kussens gaan. Wel is het belangrijk te bepalen of je kiest voor verschillende afmetingen of dat je kiest voor één afmeting. Ga je namelijk voor verschillende formaten, zorg er dan voor dat het niet te druk wordt. Kies bijvoorbeeld voor een vierkant kussens gecombineerd met rechthoekig of rond. Op deze manier zorg je voor speelse lijnen en creëer je een extra leuk effect op je bank.