De juiste eiken vloer geeft je huis een duurzaamheid en de beste waarde voor decoratie. Eiken vloeren zijn glanzend en ze geven een tijdloze textuur en uitstraling aan je huis.

Er worden verschillende soorten massief hardhout gebruikt voor vloeren, van het zachte teakhout tot het superieure mahoniehout. Van al deze houtsoorten is de keuze voor eikenhout de allerbeste, dankzij zijn stevigheid, robuustheid, schoonheid, en vele andere kenmerken.

In dit artikel vindt je de redenen waarom eiken steeds populairder wordt als afwerking voor vloeren in woonhuizen.

Eiken verhoogt de kwaliteit van de vloer en is makkelijk schoon te houden

Van eiken wordt gezegd dat het de koning van het hardhout is. Het maakt niet uit waar je het hout koopt, de eiken vloer zal van optimale kwaliteit zijn. Het is een tijdloos materiaal. Als het eenmaal gelegd is, hoef je er zo goed als niet meer naar om te kijken.

In vergelijking met andere vloeren hebben eikenhouten vloeren bewezen zeer onderhoudsvriendelijk. In tegenstelling tot andere vloeren hoef je het eiken oppervlak niet te stofzuigen of grondig te reinigen. De houten panelen liggen dicht tegen elkaar aan, zonder tussenruimtes. Hierdoor is het eikenhout immuun voor vuil, stof en insectenplagen.

Een eikenhouten vloer is daarom het toonbeeld van hygiëne en netheid

Een reden waarom mensen de voorkeur geven aan eiken vloeren is de schone eigenschappen. De eiken oppervlakken zijn al behandeld met harsen en andere beschermende lagen waardoor er geen parasieten op de houten vezels kunnen komen. Ook het gebruik van laminering van de vloeroppervlakken zal voorkomen dat stof zich ophoopt op het oppervlak.

Eiken is een van de sterkste hardhoutsoorten voor vloeren. Het heeft schokabsorberende eigenschappen waardoor het intact blijft, zelfs na herhaaldelijk zware klappen. De hoge duurzaamheid van het materiaal zal helpen het herhaaldelijk repareren of vervangen van de vloer te vermijden.

Eiken verhoogt de esthetische schoonheid van je huis

De strakheid van het materiaal verhoogt het esthetische decor van de vloer en zorgt ervoor dat je niets hoeft te gebruiken om de gebreken te verdoezelen. Eikenhout kan worden gepolijst en de finesse geeft de beste kwaliteit aan je interieur.

Als het om eiken vloeren gaat, vragen mensen zich vaak af of ze wel uit een groot aantal opties kunnen kiezen. Wel, nu hoeft u zich geen zorgen meer te maken, want eiken is nu verkrijgbaar in verschillende variëteiten. Deze variëteiten zijn geïntroduceerd in termen van type, kleur, texturen, en zelfs de soorten van het eikenhout.

Om de keuze voor een eikenhouten vloer te maken, kun je door middel van deze link meer informatie vinden.

Een eiken vloer is zeer milieuvriendelijk, eiken vloerdelen kun je zelf leggen

Tenslotte is eiken hout zeer milieuvriendelijk. Het vloermateriaal vormt geen spaanders of splinters, wat een geweldige bijkomstigheid is voor wie een kruipende baby of huisdieren heeft. Eikenhout wordt op een zeer milieuvriendelijke manier verwerkt en heeft geen nadelige invloed op het milieu.

Tot nu toe waren er veel speculaties over de eiken hout voor de vloer, waardoor mensen aarzelden om voor dit materiaal te kiezen. Maar nu nadat je weet wat eikenhouten vloeren voor je betekenen, zal de keuze makkelijk zijn. Eiken vloerdelen zijn bovendien eenvoudig te installeren, je kunt het ook zelf, als je een beetje handig bent. De eikenhouten vloer voor je eigen gemak.