Een PVC vloer combineren met vloerverwarming is een ware aanrader, waar steeds meer mensen achter komen. PVC vloeren kun je combineren met elektrische en traditionele vloerverwarmingssystemen, hoewel laatstgenoemde een lichte voorkeur heeft. Een warm water vloerverwarmingssysteem zorgt namelijk niet voor hoge temperatuurpieken, waardoor schade aan je PVC voorkomen wordt. PVC is kortom geschikt in combinatie met een vloerverwarming, maar waarom is het zo geschikt?

Een vloerverwarming in combinatie met een PVC vloer levert een energiebesparing op

Een PVC vloer is een relatief dunne laminaatsoort. Hierdoor wordt de warmte afkomstig van de vloerverwarming gemakkelijk doorgegeven. De vloer wordt sneller warm en zo ook de ruimte. Hierdoor hoeft een vloerverwarming minder hard te werken om de ruimte verwarmd te krijgen, wat leidt tot een lager energieverbruik. Tevens is een vloerverwarming an sich al energiezuiniger dan bijvoorbeeld radiatoren. Dit komt door de manier waarop warmte afgegeven wordt.

Een vloerverwarming biedt meer ruimte

Een vloerverwarming verwarmt niet alleen de vloer, maar wanneer de warmteweerstand laag genoeg is dan kan het zelfs hele vertrekken opwarmen. Een vloerverwarming kun je dus gebruiken als hoofdverwarming, waardoor je geen andere verwarmingselementen, zoals radiatoren, nodig hebt. Hierdoor heb je meer ruimte en een vloerverwarmingssysteem kun je netjes onder de vloer afwerken. Je kunt kortom genieten van een strak afgewerkt vertrek.

Sneller op temperatuur

Wanneer je de verwarming aanzet, wil je natuurlijk dat je het zo snel mogelijk warm in huis hebt. Door de goede warmtegeleiding van PVC dringt warmte sneller en zonder veel weerstand het vertrek in, waardoor je woonruimtes sneller verwarmd zijn. Met radiatoren kan dit langer duren, omdat hier de warmte vanuit de elektrische boiler nog naar de warmte-elementen gevoerd wordt en die moet verwarmen.

Geen ondervloer bij een PVC vloerverwarming

Bij het aanleggen van een PVC vloer op vloerverwarming heb je geen ondervloer nodig. Hierdoor bespaar je kosten, want een ondervloer is prijzig vanwege zijn isolatiewaarde. Ook de aanleg van een ondergrond kost je veel tijd en werk, die je nu uitspaart.

Tips bij het leggen van een PVC vloerverwarming

Wanneer je vloerverwarming legt in combinatie met een PVC vloer, dien je met het volgende rekening te houden:

  • Laat een deskundig bedrijf de vloerverwarming aanleggen
  • Zorg dat de vloerverwarming gelegd wordt volgens geldende richtlijnen
  • Houd rekening met de zogenaamde opstook protocollen
  • Zorg altijd dat de vloertemperatuur niet warmer wordt dan 28 graden Celsius om werking van de PVC vloer te voorkomen