Wat is er nodig om een Ultimaker 3D printer op maat te maken? Eigenlijk is dat niet zo heel veel. De fabrikant is altijd al op een positieve manier een buitenbeentje geweest. Dat komt omdat er niet voor gekozen is plug & play printers aan te bieden. In plaats daarvan is ervoor gekozen om de consument zelfbouw te bieden. Dit houdt in dat de printer helemaal zelf is op te bouwen. Dit geeft je dus ook allerlei mogelijkheden om zaken zelf toe te voegen of juist weg te laten. Daardoor is de printer goed om maat te maken.

De printer leren begrijpen
Het zelf opbouwen van de Ultimaker brengt in ieder geval vanaf het eerste moment een belangrijk voordeel met zich mee. In de eerste plaats leer je de printer goed kennen. Door zelf te bouwen, wordt veel beter duidelijk wat de onderdelen doen en hoe deze met elkaar in verbinding staan. Dit is iets wat een kant-en-klare printer niet kan bieden. Die sluit je aan om er vervolgens direct mee te gaan werken. Dit geeft je dus minder inzicht in het binnenwerk van de printer. Technisch gezien zijn de printers van Ultimaker daarom voor velen interessanter in gebruik.

Passend bij de vorm van gebruik
Zelfbouw brengt ook flexibiliteit met zich mee. Dit geeft Ultimaker een voorsprong ten opzichte van veel concurrenten. Dit komt bijvoorbeeld doordat de printer op verschillende manieren te gebruiken is. Verschillende soorten filament gebruiken is hier een voorbeeld van. Of het nu gaat om plasticsoorten als ABS of PLA, of om hele andere soorten, maakt bijvoorbeeld niet uit als je met deze printers gaat werken. Dit geeft he allerlei mogelijkheden om verschillende wegen te bewandelen. Wanneer je meerdere ideeën wilt uitwerken, is de printer daar dan ook heel geschikt voor. Dit is alvast een belangrijk pluspunt.

Het type ondernemer
Ook het type ondernemer dat je bent speelt een rol in de keuze voor een Ultimaker. Het is namelijk zo dat deze voor verschillende doelgroepen aantrekkelijk is. Het gaat daarnaast bijvoorbeeld ook om het onderwijs, kunstenaars, wetenschappers en ontwerpers. De printers zijn eigenlijk altijd aan te passen aan wie je bent en wat je doet. Mede ook door het gebruik in gemak en de flexibiliteit is er van alles mee te doen. Dat maakt het op zichzelf al interessant om alle mogelijkheden te gaan verkennen. De printer biedt je meer dan je ooit had durven denken.

Ultimaker kopen? Dan bezoek onze website!