In veel huishoudens is de slaapkamer de meest rommelige plek in het huis. Zeker als je kinderen in huis hebt met een puberleeftijd, dan is het op zijn ergst. Als je vraagt aan pubers om hun slaapkamer op te ruimen, zorgen ze er altijd voor dat het net goed genoeg opgeruimd is of dat het de volgende dag weer meteen een rotzooi is. Dus hoe zorg je ervoor dat slaapkamers goed opgeruimd worden, maar ook opgeruimd blijven? In dit artikel een aantal tips, gegeven door een schoonmaakbedrijf in Alkmaar, die zorgen dat jouw of je kind zijn slaapkamer altijd netjes opgeruimd is. 

Werk structureel

Structuur aanbrengen is het allerbelangrijkste als je iets opgeruimd wilt hebben. Zorg dat je een aparte wasmand hebt voor shirts, broeken, sokken, truien etc.. Dit zorgt ervoor dat jij of je kind zijn spullen niet op de grond gooit en het op laat hopen, maar direct in de wasmand stopt. Zorg er daarnaast voor dat in de kledingkast je aparte vakjes maakt. Op de ene la leg je de shirts, de andere de broeken, de truien kan je aan een kleerhanger hangen. Als je deze structuur aan jezelf of je kind leert en zorgt dat deze uitgevoerd wordt, door elke dag even te controleren tot het vanzelf gaat, zie je dat je een structuur aanbrengt en het na een tijdje allemaal vanzelf gaat. Daarnaast is een andere belangrijke structuur die je moet aanbrengen dat als je iets pakt, je het ook even weg zet. In plaats van iets pakken en het vervolgens maar even op de grond of op je bed te leggen, zorgt ervoor dat er een ophoping van spullen komt waardoor de slaapkamer er na een tijdje weer als een rotzooi uit komt te zien. Als je iets pakt, dwing jezelf ertoe dit weer terug te leggen. 

 

Als laatste is het belangrijk om zo min mogelijk naar je slaapkamer mee te nemen. Je slaapkamer is bedoeld als rustplaats, om even een boek te lezen voor het slapen gaan of om nog even een serie te kijken voor het slapen gaan. Het moet rust uitstralen, dus maak het niet te druk door allerlei spullen mee te nemen naar de slaapkamer. Daar heb je andere kamers voor in het huis.

Mocht je nog meer tips willen, kun je altijd even een kijkje nemen op vanberkelschoonmaak.nl