De technologische opkomst heeft voor veel veranderingen gezorgd, zo ook voor sloten. Zo zijn er tegenwoordig veel elektrische sloten te verkrijgen. Vooral in het bedrijfsleven zie je vandaag de dag veel elektrische sloten gebruikt worden. bedrijven hoeven werknemers hierdoor niet meer allemaal een sleutel te geven, maar kunnen gewoon de code geven om de deur open te maken, wat een stuk goedkoper en makkelijker is voor bedrijven. Maar zorgt dit er niet voor dat er meer risico ontstaat dat er ingebroken wordt? En zijn elektrische sloten wel zo veilig? Een slotenmaker in Den Haag zal in dit artikel de voor-en nadelen van elektrische sloten bespreken. 

Voordelen elektrische sloten

Een groot voordeel van elektrisch sloten is, net als veel technologische ontwikkelingen, gemak. Je hoeft alleen nog maar een code in te voeren of een pasje door het slot te halen en elke werknemer kan hem open maken. Daarnaast kan je vaak op afstand met een app de deur op slot doen of de deur open doen. Hierdoor hoef je geen hele sleutelbos meer mee te nemen en hoef je niet elke keer naar de deur lopen om hem af te sluiten. Daarnaast is het ontzettend gemakkelijk te bedienen. 

Nadelen elektrische sloten

Een groot nadeel van elektrische sloten is dat je afhankelijk bent van stroom. Als er een stroomstoring is, betekent het meteen dat je de deur niet open kan maken. Daarom is het belangrijk dat je nooit volledig afhankelijk wordt van de elektrische sloten, omdat je anders je deur pas weer open kan doen als de stroom weer aangaat. Een ander nadeel bij elektrische sloten op een code, is dat de code gemakkelijk onthouden kan worden. Als je een normaal slot gebruikt en een werknemer gaat weg, levert die de sleutel in en moet kan die weggaan. Met een elektrisch slot kan diegene de sleutel niet terug geven, omdat die de code in zijn hoofd heeft. Je moet je wachtwoord dus eigenlijk elke keer resetten wil je 100% zeker zijn.

Twijfel je wat voor slot je moet nemen? Neem dan contact op met nood-slotenmaker.nl, zij kunnen je hierbij met jarenlange ervaring goed van dienst zijn.