Wil je een goedkope boxspring kopen, dan heb je tal van mogelijkheden. De duurste merken in boxsprings zijn niet per definitie de beste oplossingen voor jou. Afhankelijk van je lichaamsbouw, je gewicht en je slaaphouding zijn andere dingen belangrijk bij de aanschaf van een boxspring. Het is wel verstandig om een paar dingen in het achterhoofd te houden voor je tot aanschaf over gaat. Zoals bijvoorbeeld je eisen ten aanzien van het design, een bekend merk of een bepaald model, omdat anderen daar goede ervaringen mee hebben.

Design versus comfort

Aan een prachtig ontworpen boxspring kan een behoorlijk prijskaartje hangen, terwijl het design niets zegt over het slaapcomfort. Wat voor de één een heerlijk bed is, ligt de ander de hele nacht te woelen vanwege het gebrek aan comfort. Kijk dus langs het design heen en let op de eisen die je hebt ten aanzien van de vering. Een goede boxspring matras veert goed mee met je lichaam en vormt zich aan jouw specifieke lichaamsvorm. Je schouders en je heupen moeten een beetje kunnen wegzinken in het matras, maar je ‘zachtere delen’ hebben juist behoefte aan een goede ondersteuning. Die balans maakt dat je een comfortabele en goede nachtrust krijgt.

Vind die goedkope boxspring die bij je past

Een goedkope boxspring kopen is dus heel goed mogelijk, zo lang je maar wel blijft letten op de mate waarin het bed zich aan jouw lichaam kan aanpassen. Aan te raden is in ieder geval een model te kiezen met 6 poten, dit komt de ondersteuning van je lichaam ten goede. Ook is een goede ventilatie wel prettig, gezien de grote hoeveelheid vocht een gemiddeld persoon per nacht verliest. En het kan de moeite waard zijn om iets meer te betalen voor een duurzamere boxspring, met meer slijtvaste materialen, zodat ie langer mee gaat. Op termijn een kosten-efficiënte oplossing.